onsdag 12 oktober 2011

Skall eleven få rätt att välja skola?

Frågan kan kännas lite onödig, men faktiskt har den S-ledda majoriteten i vår kommun försökt att sätta stop för det. Man beslutade att bara under en kort begränsad tid skulle eleven och dennes föräldrar fritt kunna välja skola. Under övrig tid skulle skolvalet vara stängt, genom att elevens skolpeng inte fick flyttas.

En av våra friskolor har till förvaltningsrätten överklagat detta beslut och min gissning är att an kommer få rätt. Och det är inte mer än rätt. Men vad har då detta beslut kostat kommunen, oss medborgare och inte minst berörda elever?
Vad tycker medborgarna om att själva kunna få välja skola
En lokaltidning- Ena-Håbo-tidningen håller just nu på med en nätenkät i frågan om "Ska vi ha rätt att själva välja skola?" Så här var ställningen vid lunchtid den 12 oktober. Det visar full klart vad medborgarna vill.

Sen kan man ju lägga aspekten hur väl den rödgröna majoriteten i skolnämnden får detta beslut att uppfylla ett av tre huvudmål som fullmäktige fastslagit för 2012, nämligen att vårda och förbättre kommunens varumärke och ryckte. Detta beslut ha valsat runt i både rikspress, radio och flera TV-kanaler och med kritik om hur man kan göra sådana begränsningar. Om dessa ens är lagliga. Det kommer förvaltningsrätten att ta ställning till.
Du kan se aktuell ställning på Ena-Håbostidningens hemsida här!


Keep Smiling// Tomas

Inga kommentarer: