fredag 29 maj 2009

Medborgarmöte om kommunens budget 2010

I går, torsdags kväll, var det dags igen med medborgarmöte i Håbo. Denna gång var ämnet det budgetförslag, som Nina har tagit fram för Alliansen. Förslaget andades uppgivenhet, fantasilöshet och passivitet. Och de närvarande medborgarna var mest föräldrar som ville diskutera de neddragningar, som skall ske i skolan redan i år och som får en katastrofal negativ effekt på den annars förhoppningsfulla och goda utveckling som de kommunala skolorna haft de senaste åren.

Vi kommer att genomarbeta budgetförslaget och redan till kommunstyrelsens sammanträde nu på måndag begär vi en budgetrevidering för skolnämnden för i år. Tyvärr inser inte Alliansen det mycket viktiga värdet av att ha bra skolor i kommunen. Man måste omprioritera och finna lösningar. I stället för ett aktivt budgetarbete väljer Nina att inta en passiv förhållning och helt förlita sig på att Alliansen alla medlemmar ställer sig tyst bakom.

Tyvärr har (S) inte under sina många år vid styret kunnat se till att under goda år lägga undan ekonomiska resurser för att ha och kunna ta till vid svåra år. Hade man inte spenderat allt och dessutom lånat varje år från 1995 till 2006 (undantag år 2004) hade vi haft en klart bättre ekonomisk situation.

Svår ekonomisk situation kräver faktiskt ett bättre genomarbetat budgetförslag. Gärna med en bred förankring. Men detta är tyvärr inte Ninas sätt att arbeta. Att lyssna och förstå vad andra säger är ett mycket viktig del i framgångsrik och hållbar politik.

Tack för Ditt intresse.
Vill Du fråga mig något?
Hör av Dig med en kommentar eller kontakta mig via mail.

Keep Smiling
// Tomas

Inga kommentarer: