måndag 8 juni 2009

Dags att se framåt.

I dag, på morgonen hade vi möte om den fördjupade översiktsplanen. Arbetsutskott från kommunstyrelsen och från Miljö&Teknik samt representanter från de partier som inte är med där och tjänstemän med planeringsuppdrag i kommunen var närvarande. Bra upplägg med givande grupparbete och tendens till att hålla det på en greppbar visionsnivå, utan att söka gräva ner sig i detaljplaner.

Men självklart kunde ju inte styrelsens ordförande visa sin inställning till FP och vårt deltagande. Men alla måste ju på ett eller annat sätt gilla läget. Och jag tyckte bemötandet mer sa något om avsändaren än om mitt parti. Men visst tror jag avsändaren tyckte det var surt att vi gick fram så mycket i detta val.

En viktig sak kom vi fram till att om man skall lyckas med medborgarmöten bör det ske med inbjudan av representanter från ett brett spektra, från föreningslivet, det lokala näringslivet, skolor och elever samt andra organisationer verksamma i kommunen. Vi hoppas - lite optimistiskt att första mötet skall kunna ske redan i september.

Keep smiling

// Tomas

Inga kommentarer: