måndag 8 juni 2009

En dag att summera

Kvällen började med möte på Futurum med elever och föräldrar från Gröna Dalen. Rektor och övriga lärare berättade hur de kommer att ta sig an denna uppgift att ta emot 8:or och 9:or till skolan.

Självklart var en del fortfarande mycket upprörda, men alla var angelägna att påpeka och visa att man på intet sätt misstror Futurum att kunna bedriva en bra undervisning. Nej misstroendet var främst riktat mot beslutat och hur det genomdrivs. Att förändringar måste till är helt klart men sättet att genomdriva detta och tidplanen var man mycket upprörd över. Vi var där från FP för att lyssna och få information om läget. Vi kände att vårt deltagande uppskattades.

Sen var det dags för lite analys av valet i söndags. Klart att vi känner stor tillfredsställelse, inte minst för det mycket goda resultatet i valet. Men val till ett EU-parlament är en sak, val till riksdag och kommunfullmäktige är en helt annan sak. Vi kommer att analysera resutatet och göra jämförelser på olika sätt för att dra kunskap och lärdom av detta.

Sist kom frågan upp hur vi skall agera med tanke på att Alliansen i Håbo vill sparka ut oss ur alla nämnder och styrelsen, där vi har en ledamot. Olika teknikaliteter analyserades och alternativa lösningar belysters på mötet. En sak är dock helt klar - vi kommer förorda att Alliansen genom samtal med oss och den röda oppositionen försöker hitta långsiktiga och hållbara ekonomiska lösningar. Men kan man nu tänka om, det är frågan.

Keep Smiling
// Tomas

Inga kommentarer: