torsdag 11 juni 2009

Åter ett lysande frukostmöte

På tisdag morgon hade Håbo Marknads AB bjudit in till sitt månatliga frukostmöte. Denna gång på Bro Bålsta Golfklubb. Huvudattraktionen denna tisdagsmorgon var hemmaspelare Annika Sörenstam. Hon var verkligen så trevlig och naturlig som man sett på TV. Helt underbar helt enkelt.

Men Per Andersson på Marknadsbolaget hade även bjudit in en "uppvärmare" - Johan Mathson. Han tog nästa luften ur en genom sin analytiska presentation "Globala trender och operativa konsekvenser för företag. Vad krävs för att lyckas i morgondagens samhälle". Får Du tillfälle att lyssna på Johan - gör det! Det är en upplevelse, en praktfull föreställning, men samtidigt en radda analytiska sanningar, presenterade i en helhet och med en humor som fick mig att både skratta skönt och fundera på - hur gör jag i min verklighet?

Johan bloggar också och så här skrev han om mötet med bland annat vårt kommunråd, Nina Lagh:

Att sticka ut i mängden ...

Har alltid undrat hur det är att vara "uppvärmningsakt" (förband) till en Bruce, Madonna eller Bowie. Nu vet jag! För idag hade jag förmånen att få tala inför ett hundratal företagare. Och efter mig kom en världsstjärna med stort V! Nämligen Ms. 59, Annika Sörenstam. Vilken fantastiskt trevlig, ödmjuk och charmig person! Och vilken förebild för inte bara golfen och damidrotten utan för idrott totalt. Inte undra på att han nästa vecka skall träffa den Olympiska kommittén i Lousanne och presentera ideén om golf som kommande olympisk gren.
Med vid dagens "event" var flera kommunpolitiker och det var intressant att höra dem tala om sin kommun ur ett perspektiv som "vikten av att branda sig rätt" och "att sticka ut i mängden". Uppenbart har insikten av att konkurrensen slår mot alla sektorer i vårt samhälle nått åtminstone dessa kommuner."

Och där brast det. I vår kommun kör vi definitivt med "Management By Hope" istället för "Management By Facts"!
Eller ännu värre "Management By Fear".
Sorry Johan, tror att Du missade lite i analysen av vår kommun!

Du hittar mer intressant information om Johan på http://www.johanmathson.com/

Keep Smiling

// Tomas

Inga kommentarer: