tisdag 2 juni 2009

Så mycket kan man lita på MP:s lokala skolpolitik.

Hej alla läsare.

Moderaterna, BålstaPartiet och MP har nu bestämt att besparingen i lokaler för Gröna Dalen för skolförvaltningen beräknat till ca 900 Tkr på helår, är skäl nog att flytta högstadiet från Gröna Dalen. Kostnaden förs nu över i kommunkassan till Miljö&Teknik-förvaltningen, men först när uppsägningen träder ikraft. Kan då M&T hyra ut dessa lokaler till någon annan betalande hyresgäst? Friskolorna i kommunen vill inte flytta in med tanke på det sätt förvaltningen har hanterat ärendet.

Vad skall lokalen användas till? Annan skolverksamhet. Ja då har men ju inte sparat några kronor inom skolförvaltningen. Eller en helt annan verksamhet - i dessa lokaler i Gröna Dalen? Kommer man inte hyra ut dem till annan aktör, som betalar hyran för kommunen, då flyttar man bara en kostnad från en förvaltning till en annan, med priset av många elevers oro och förtvivlan. Men kommunen sparar ingenting, absolut ingenting!
Hur tänker MP?


Hade man väntat ett år och tagit fram en långsiktig lösning, hade totalkostnaden för kommunen blivit mycket lägre, berörda parter getts möjlighet att deltaga i processen och påverka beslut i en positiv inriktning. Jag förstår att frågorna är många för flera och att ilskan är stor, inte minst mot MP, som många har haft förväntningar på att stå upp mot ett politikertryck.

M har ju lockat MP med att de 2.4 Mkr, som överfördes genom S, C och vår FP:s försorg, skall öronmärkas för elever med särskilda behov. Det låter ju mycket bra, men hur skall det genomföras i praktiken?Och visst hade det kunnat göras ändå. För besparingen på hyran för lokalen kommer träda ikraft tidigast mars/april 2010, om man skall följa avtalet. Och då gäller en annan budget, som kommer att beslutas senare i år.

Jag har bara ett omdöme om detta beslut. Hafsigt, ogenomtänkt och visande på total brist och ointresse på att lyssna på inblandade parter som elever, föräldrar och lärare.Vad skall man med medborgarmöten om man inte har öronen öppna. Vi har i alla fall fått två öron men bara en mun.
Nu känner jag mig som en arg tråkig välbekant tant (fp-are såklart!).

Keep Smiling

// Tomas

Inga kommentarer: