tisdag 23 juni 2009

Tragisk ko-vändning av Miljöpartiet!

Den 17:e juni hade Skolnämnden sammanträde med nye ordföranden Nina Lagh (M) vid klubban. En punkt var att sänka skolpengen med ett belopp i kronor räknat. Beloppet kanske inte känns så stort - 700 kr per år för grundskoleelever och 560 kr per år för förskolan. Men det slår mycket olika. Till saken hör att kommunalrådet nu har ändrat sig så att ramökningar till 2010 nu sätts till en procentsats, vilket innebär för en verksamhet, vars kostnader som i huvudsak består av personal, får en rättvisare justering. Det är mycket bra!

Men i Skolnämnden drev samma Nina nedskärning i kronor i stället för procent. Effekten blir att de minsta barnen i kommunen får den absolut största nedskärningen.

Jag tycker det är beklämmande att både Kristdemokrater (KD) och Miljöpartiet (MP) ställer upp på denna politik. KD genom att stödja Alliansen i dess politik och MP, som direkt röstade för detta sätt att spara. Vart tog MP:s argumentation att stödja de minsta vägen?
Förskoleklasser och grundskolans läsår 1 - 5 behöver spara nästan 2 % i en redan mycket ansträngd ekonomisk situation. Men centralt i Skolförvaltningen reducerar man budgeten med 1.1 Mkr. 200 TKr i direkta besparingar och 900 TKr anpassning till gällande kostnadsnivå och avslutning av projekt, som ändå skulle avslutats. Centralt spar man således 0.0092 %, men på de minsta barnen nästan 2 %.
Det tycker MP är en bra fördelning och röstar tillsammans med Moderaterna och Bålstapartiet igenom detta förslag!

Läs gärna KD:s lokala valprogram:
http://www.balsta.kristdemokrat.se/Valprogram2006.doc
Och MP:s lokala valprogram:
http://mp.se/templates/Mct_78.aspx?avdnr=10934&number=101163

Man kan undra, varför de ägnar tid åt att göra ett valprogram, som man lockar väljare med, för att sedan svika dem genom att göra precis tvärt emot det man har lovat.

Keep Smiling

// Tomas

Inga kommentarer: